25 februari 2012
11:00

AIF BARRIKADEN

Referat: KF Malmö ("Korpen") - AIF BARRIKADEN

Det som åtminstone för mig helt överglänste matchen i betydelse var avskedet av vår supersupporter genom alla år Desmond som via Sundsvall i ett par veckor nu flyttar tillbaka till Nordirland och Londonderry efter drygt 40 år i Sverige. Jag känner mig personligen så glad över att vi trots att vissa av dem han känt allra mest var bortresta kunde få ihop väldigt många av hans Barrikadenfotbollsvänner genom åren. Bilderna vi tog med laget och ytterligare 15-20 pers kommer han nog att bevara i sitt hjärta tillsammans med tröja nr 12 (publiken = den 12:e spelaren) med Caldwell på ryggen. Han verkade lika överraskad som rörd över uppvaktningen och inte så besvärad över att, om än för en kort stund, vara i centrum som jag befarat.

Startelva: Banne - Henke, Micke, Per T - Fredrik P, Martin S, Morten, Marck - Javid,
Mick, Anders

Avbytare var Ahmed som kom in efter 34 min som central anfallare och spelade där matchen ut samt Stefan som spelade sista 23 som vänsterback (med den äran trots att det var så länge han spelade).

Vi började matchen riktigt bra och under en dryg minut efter strax över 10 spelade
hade vi 3 jättechanser att ta ledningen, bl.a. en räddning på mållinjen av en utespelare och ett riktigt kanonskott av Javid som var värt ett bättre öde men som styrdes till hörna (vi hade också en trippelhörna strax efter ovanstående). Man kan väl sedan sig att vi mattades mer ju längre matchen led. Första halvlek var dock hyfsat jämn totalt sett och det var också nära att vi höll 0-0 till paus men de gjorde snöpligt 1-0 i den 43:e min vilket nog trots allt får ses som rättvist.

I andra halvlek var Korpen relativt överlägsna och skapade många lägen men hade länge bedrövliga avslut.

Sedan man satt in tidigare backen men nu anfallaren Johan Canabate (son till Barrenlegenden Frasse) blev effektiviteten desto bättre. Han var inblandad i samtliga 4 mål Korpen gjorde sista 25 (varav 2 sista 5). Vi hade oavgjort 1-1 i c:a 30 sek sedan Micke slagit en frispark från jättelångt håll som målvakten totalt missbedömde och ev. också påverkades av den starka vinden - billigt och turligt var det i alla fall när den utan någon större kvarvarande fart rullade in vid ena stolproten.

5-1-förlust alltså och det var ett ganska rättvist resultat.